Prieš didįjį startą Silvester Belt skinasi pripažinimą užsienyje: susibičiuliavo su kitomis žvaigždėmis

Laikas iki 2024-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurso sparčiai tirpsta. Jau šį ketvirtadienį Lietuvos atstovas Silvester Belt išvyks į Švediją, kur jo lauks paskutinės repeticijos prieš didįjį šou. Vos prieš savaitę baigėsi intensyvios mūsų šalies atstovo gastrolės po Europos didmiesčius, kurių metu jis pristatė savo dainą „Luktelk“ užsienio gerbėjams ir žiniasklaidai, susitiko su lietuvių bendruomenėmis bei susipažino su kitais šių metų „Eurovizijos“ dalyviais. Jie noriai įsiamžino su Silvestru, o bendrais įrašais dalijosi su savo gerbėjais.

Prieš didįjį startą Silvester Belt skinasi pripažinimą užsienyje: susibičiuliavo su kitomis žvaigždėmis.<br>lrytas.lt koliažas.
Prieš didįjį startą Silvester Belt skinasi pripažinimą užsienyje: susibičiuliavo su kitomis žvaigždėmis.<br>lrytas.lt koliažas.
Silvester Belt, Alyona Alyona ir Jerry Heil.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Silvester Belt, Alyona Alyona ir Jerry Heil.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Silvester Belt, Luna (Lenkija), Mustii (Belgija).<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Silvester Belt, Luna (Lenkija), Mustii (Belgija).<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Silvester Belt ir Raiven (Slovėnija).<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Silvester Belt ir Raiven (Slovėnija).<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Silvester Belt.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Silvester Belt.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Silvester Belt.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Silvester Belt.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 1:45 PM

Vos per dvi savaites euroviziniai keliai mūsų šalies atstovą nuvedė į Ispaniją, Jungtinę Karalystę ir Nyderlandus. Kiek anksčiau pristatyti „Luktelk“ Silvestras keliavo į Švedijos sostinę Stokholmą, o pats paskutinis prisistatymo europiečiams sezono akcentas įvyks gegužės 4 d. Kopenhagoje, „Eurovizijos“ atidarymo ceremonijos išvakarėse. Tiesa, dar iki tol Lietuvos eurovizinė komanda spės pirmą kartą užlipti ant didžiosios scenos Malmėje, mat repeticijos prasidės dar balandžio pabaigoje.

Visą gastrolių periodą lydėjo ne tik pasirodymai įvairiose scenose, bet ir intensyvus bendravimas su žiniasklaidos atstovais, kitais šių metų konkurso dalyviais bei tiesiog gatvėje sutiktais gerbėjais. Siekdamas perduoti gerbėjams išvykų nuotaikas, jų nuotrupomis atlikėjas dalijosi savo socialiniuose tinkluose.

„Šis laikas pralėkė tarsi pirštų spragtelėjimas, nebuvo kada luktelti“, – juokiasi Silvestras ir pripažįsta, kad ši eurovizinė patirtis – dar didesnė nei galėjo įsivaizduoti. Visgi nuovargį nuo buvimo nuolatiniame judesyje nustelbia geri prisiminimai ir susitelkimas artėjant pagrindiniam startui Malmėje.

Turbūt viena smagiausių eurovizinių vakarėlių dalių – galimybė susitikti ir pabendrauti su kitoms šalims atstovausiančiais atlikėjais, iš kurių Silvestras šiemet sulaukia daug dėmesio. Pasirodo, neseniai susipažinę dalyviai jau turi net bendrą susirašinėjimo grupę, kurioje palaiko ryšį. Linksma užkulisių nuotaika atsispindi ir vaizdo įrašuose.

Prisistatymo turo metu Silvestras susidraugavo su lažybininkų prognozėse šiuo metu pirmaujančiu Nemo iš Šveicarijos.

Tarp pasirodymų Lietuvai atstovaujantis dainininkas daug laiko praleido ir su vienu plačiausiai žinomų šių metų dalyvių – solo karjerą pradedančiu buvusiu grupės „Years & Years“ vokalistu ir lyderiu Olly Alexander. Prieš penkerius metus Lietuvoje su grupe jau koncertavęs atlikėjas šiemet į Švediją vežasi Jungtinės Karalystės vėliavą.

Kiti bičiuliai – kaimyninės Lenkijos atstovė Luna, Bambie Thug iš Airijos, kroatų viltis Baby Lasagna. Dalyvių daug, naujų pažinčių taip pat. Kaip sako Silvestras, ne su visais dar spėjo įsiamžinti, tačiau tikisi, kad tai ištaisyti pavyks Malmėje.

Malonių staigmenų gastrolėse pažėrė ne tik euroviziniai kolegos, bet ir sutiktos užsienio lietuvių bendruomenės. Štai Amsterdame į susitikimą su Silvestru susirinko per šimtą studentų, o Londone įspūdingos panoramos fone atlikėją šiltai priėmė Lietuvos ambasados komanda.

„Rodos, kelionėse nepraleidau tiek daug laiko, bet visur buvau sutiktas kaip namuose. Esu itin dėkingas už tokį didelį palaikymą, kurį jaučiu iš lietuvių tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Tai įkvepia siekti geriausio“, – sako Silvester Belt.

Filmavimai, interviu, susitikimai Lietuvos atstovą lydėjo keletą savaičių. Tuo pačiu metu oficialiuose „Eurovizijos“ kanaluose pasirodė Silvestro atliktas vieno jo didžiausių įkvėpėjų Troye Sivan hitas „Rush“. Jau šiandien klausytojai galės išgirsti ir netikėto skambesio „Luktelk“ versiją – specialus pasirodymas įrašytas su Lietuvos simfoniniu pučiamųjų orkestru.

„Šių metų „Eurovizijos“ organizatoriai pakvietė mus įrašyti ir alternatyvią dainos versiją. Vos tai išgirdus, iškart toptelėjo žodis „orkestras“. Džiaugiuosi, kad būtent taip ir padarėme“, – apie orkestrinės versijos atsiradimą kalba atlikėjas.

Visgi dabar visas komandos dėmesys sutelktas į paskutines repeticijas prieš eurovizinių savaičių maratoną, kitas pasirodymo detales ir lagaminų krovimąsi. Laukti liko nebedaug – nors pirmasis pusfinalis, kuriame pasirodys Lietuva, vyks gegužės 7 dieną, repeticijos Malmės arenoje prasidės jau šią savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.